قیمت های جدید دلار و سکه
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

به گزارش جارنیوز به نقل از دنیای اقتصاد

عصر روز گذشته قیمت دلار با ۳ درصد افزایش بر تابلو‌ها درج شد. سکه نیز در این ساعت با ۴/۴درصد افزایش نسبت به قیمت‌های غروب شنبه به ۱‌میلیون و ۴۲۰ هزار تومان در ساعت مذکور رسید. فعالان بازار معتقدند: واکنش‌های قیمتی بیشتر به اخبار مربوط به تعدیل قیمت‌ها در فاز دوم باز می‌گردد.

به گفته آنان چون احتمال می‌رود در ابتدای اجرای هدفمندی نرخ تورم دچار تغییرات جدیدی شود آثار روانی خود را از هم‌اکنون منعکس کرده است. دیروز نیم سکه تا ۷۰۵ هزار تومان و ربع سکه تا ۴۰۵ هزار تومان بالا رفتند و به ترتیب ۳ درصد و ۵/۶ درصد افزایش قیمت ثبت کردند. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار بدون اجرت ساخت نیز با ۲ درصد افزایش نسبت به غروب شنبه تا ۱۳۵ هزار و۱۶۰ تومان بالا رفت. در بازار داخلی افزایش قیمت‌ها در حالی است که مواضع شفافی به لحاظ عدد و رقم و سناریوهای قیمتی برای حامل‌های انرژی، کالاهای اساسی، سهم تولید و خدمات داخلی اعلام نشده و از این نظر نمی‌توان به صراحت میزان افزایش قیمت در هر بخش و تبعات تورم انتظاری آن را برشمرد. با این حال در حالی که بازار جهانی طلا در تعطیلی آخر هفته بر قیمت ۱۶۸۵ دلار برای هر اونس ثابت مانده است، قیمت‌ها همراستا با افزایش قیمت ارز روند صعودی دارد. قیمت دلار دیروز در مرکز مبادلات ارزی ۲۴۵۵ تومان بود که فاصله‌ای تقریبا ۹۹۵ تومانی با قیمت بازار در ساعت ۱۶ آزاد داشت.

دیروز قیمت‌های بازار ارز و سکه در حالی نوسانی شد که شاخص بازار سهام ۲۷۱ واحد افت نشان داد.

نرخ ارز‌ها در مرکز مبادلات ارزی کشور
دیروز نرخ تمام ارز‌ها در مرکز مبادلات ارزی نسبت به روز گذشته ثابت مانده و تغییری نداشت. نرخ دلار ۲۴ هزار و ۵۵۸ ریال، پوند ۳۸ هزار و ۹۶۹ ریال و یورو ۳۲ هزار و ۷۰۸ ریال است که در مقایسه با روز شنبه تغییری نداشت.

همچنین قیمت فرانک سوئیس در مرکز مبادلات ارزی ۲۶ هزار و ۲۵۸ ریال، کرون سوئد سه هزار و ۷۷۰ ریال، روپیه هند ۴۵۷ ریال و درهم امارات شش هزار و ۶۸۶ ریال است که در مقایسه با روز گذشته تغییری نکرده است.

یکصد ین ژاپن ۲۷ هزار و ۳۰۰ ریال، لیر ترکیه ۱۳ هزار و ۹۵۱ ریال، روبل روسیه ۸۱۱ ریال اعلام شد و ریال قطر شش هزار و ۷۴۵ ریال، یوآن چین سه هزار و ۹۵۱ ریال و یک هزار وون کره جنوبی ۲۳ هزار ریال اعلام شد که تغییر قیمتی نداشتند.
هزینه‌ تبدیل ارز کاهش یافته است

با وجود موج جدید نوسان قیمت‌های بازار، سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور بار دیگر تاکید کرد که دلار آمریکا عمدتا برای تامین مصارف خدماتی همانند ارز مسافرتی، دانشجویی و درمانی آن هم بیشتر به صورت اسکناس کاربرد دارد.

صمد کریمی اظهار کرد: البته اگر چنانچه‌ صادرکنندگان و خریداران اظهارنامه‌های صادراتی قصد واردات از محل درآمدهای ارزی خود به ارزهای جهان‌روا (دلار و یورو) را داشته باشند، کافی است به منظور طی مراحل ثبت سفارش به صورت «بدون انتقال ارز» به سازمان توسعه تجارت مراجعه کرده و براساس ضوابط و مقررات مربوطه نسبت به واردات کالا به دلار یا یورو اقدام کنند.

وی گفت: طی ۹ ماهه امسال، ۹۲ درصد کل صادرات قطعی (کالای غیرنفتی) و حدود
۷۰ درصد از واردات قطعی از قاره آسیا صورت گرفته است، بر این اساس دلار به عنوان ارز جهان‌روا سهمی در معاملات ارزی مرکز مبادلات ارزی کشور ندارد و تنها تقاضای یورویی برای واردات گروه‌های کالایی ۳ تا ۸ از مرکز مبادلات ارزی کشور وجود دارد که به‌رغم برخی محدودیت‌ها، تخصیص ارز به این ارز جهان روا در مرکز صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه عملکرد مرکز نیز حاکی از آن است که عمده تقاضا و بالطبع تخصیص ارز توسط بانک مرکزی به سمت ارزهای ملی هدایت شده، گفت: راه‌اندازی مرکز مبادلات ارزی کشور نقش کاتالیزور را در تطابق الگوی تجاری با سبد ارزی مرکز ایفا کرده است، همچنین سبب کاهش چشمگیر تقاضا برای ارزهای جهان روا و جلوگیری از شوک‌های ارزی شده، هزینه‌های تبدیل ارز را کاهش داده، در ثبات بازار ارز کشور موثر بوده، جریان با ثبات واردات مواد اولیه، کالا‌های واسطه‌ای و سرمایه‌ای به کشور را موجب شده و شدت تحریم‌های وارده بر بانک مرکزی، شبکه بانکی و تامین مالی تجارت و پروژه‌ها را کاهش داده است.

کریمی گفت: مرکز مبادلات ارزی کشور تحت فرماندهی بانک مرکزی با عنوان پنجره واحد و در تعامل با وزارت صنعت و بانک‌های کشور و وارد‌کنندگان همواره بازخورد سیاست‌های خود را مورد بررسی قرار داده و براساس آن نسبت به رفع مشکل در چارچوب کمیته‌های مربوطه اقدامات لازم را انجام داده است.

وی افزایش تامین ارز گروه‌های کالایی
۳ تا ۸، پوشش نیاز‌های خدماتی اولویت‌های خدماتی اقلام ۱۹ گانه، تهیه مقررات مربوط به خرید و فروش اسکناس ارز مسافران به نرخ مبادله‌ای، خرید و فروش حواله و اسکناس به نرخ مبادله‌ای، نحوه فروش ارز به دانشجویان غیربورسیه مقطع فوق‌لیسانس و بالاتر را از جمله این اقدامات دانست.

کریمی ادامه داد: خرید و فروش ارز ماموریت، تعهدات ارزی، خرید درآمد‌های ارزی وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی از طریق دستگاه‌های موضوع بند ۲۷ قانون بودجه سال ۹۱ کل کشور در مرکز مبادلات و همچنین خرید ارز صادر‌کنندگان و افزایش مدت اعتباری گواهی‌های ثبت آماری از ۱۵ روز کاری به ۳۰ روز تقویمی از جمله دیگر اقدامات است. کریمی با بیان اینکه وزارت صنعت نیز اقدامات لازم را جهت غربالگری گروه‌های کالایی و مدیریت تقاضای واردات و مقدار ارزی واردات انجام داده است گفت: وزارت اقتصاد و امور دارایی و گمرک نیز در راستای مصوبه‌های کارگروه تدابیر اقتصادی اقدامات لازم را در خصوص ثبت امور گمرکی واردات و همچنین بازبینی مقررات گمرک انجام داده است.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور با بیان اینکه با توجه به آسیب‌شناسی مرکز مبادلات و تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدید‌های آن به ویژه درخصوص جانب عرضه و تقاضای ارز، برنامه‌ها و اولویت‌هایی در نظر گرفته شده گفت: تقویت جانب عرضه‌ ارز در سه ماهه دوم فعالیت مرکز بسیار حائز اهمیت است به‌طوری که با تقویت عرضه ارز در سه ماه دوم شاهد نزدیکی نرخ بیشتر ارز در شبکه‌های صرافی‌های مجاز با مرکز خواهیم بود.
وی تاکید کرد: مدیریت سیستماتیک تقاضای ارز براساس سامانه پورتال ارزی به تفکیک گروه‌های کالایی و مبلغ ارز، پوشش تقاضای ارز به تفکیک گروه‌های کالایی با سرعت بالاتر به ویژه در خصوص ارز‌های پرمتقاضی و تطابق الگوی تجاری کشور با سبد ارزی مرکز مبادلات ارزی کشور از دیگر برنامه‌ها محسوب می‌شود.

کریمی مقررات‌زدایی و وضع مقررات جدید جهت روان‌سازی و شفاف‌سازی بیشتر را از دیگر اولویت‌ها برشمرد و گفت: بدیهی است تعهدات ارزی قبلی بانک‌ها، افزایش تقاضای فصلی برای واردات کالا، انتظارات، عوامل اقتصادی، نرخ‌هایی برای اسعار مختلف در بازار‌های بین‌المللی و عدم پوشش به موقع نیاز‌های ارزی گروه‌های کالایی و همچنین عدم اجرای برخی مقررات جدید از سوی دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط و برخی فعالان اقتصادی می‌تواند بر فرآیند همگرایی نرخ در بازار کشور تاثیر معناداری داشته باشد. به‌طوری که برنامه‌های آتی عنوان شده همگی درصدد رفع چالش‌ها و مشکلات بازار ارزی کشور است.
وی گفت: از ابتدای راه‌اندازی مرکز همکاری و تعامل نزدیک و سازنده‌ای بین بانک مرکزی و وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی و سایر سازمان‌ها و دستگاه‌ها و حتی مجلس شورای اسلامی نیز وجود داشته است.

کریمی ادامه داد: بدیهی است این تعامل سازنده در آینده افزایش یافته و یکی از رموز موفقیت مرکز نیز محسوب می‌شود، به عبارتی دیگر بدون همکاری سایر دستگاه‌ها با بانک مرکزی دستیابی بانک مرکزی به اهداف ارزی خود در شرایط کنونی بسیار دشوار خواهد بود. وی با بیان اینکه با توجه به صادرات قطعی کالای غیرنفتی به میزان ۲۸ میلیارد دلار و واردات قطعی به میزان ۳۷ میلیارد دلار در هشت ماه سال جاری تراز تجاری غیرنفتی کشور حدود ۹ میلیارد دلار کسری نشان می‌دهد گفت: البته با احتساب صادرات نفت، گاز و تجارت چمدانی کشور تراز تجاری ایران تا پایان ۹۱ و همچنین در مقطع مزبور مثبت خواهد بود.

وی با بیان اینکه با توجه به الگوی تجاری کشور، بالغ بر ۹۲ درصد صادرات به قاره آسیا و حدود ۷۰ درصد واردات قطعی از قاره آسیا به کشور انجام می‌شود، گفت: عمده واردات در دوره مزبور نیز به میزان ۵۷ درصد از پنج کشور امارات متحده عربی، چین، ترکیه، کره جنوبی و سوئیس بوده و عمده صادرات غیرنفتی نیز به میزان ۶۶ درصد به کشور چین، امارات، افغانستان و هند صورت گرفته و آمار و اطلاعات فوق حاکی از آن است که بانک مرکزی پس از راه‌اندازی مرکز توانسته با توجه به الگوی تجاری فوق‌الذکر سبد ارزی مرکز را مطابق با تجارت با طرف‌های عمده تجاری کشور و ارز‌های محلی یا ملی کند، ضمن اینکه تراز تجاری مثبت تا پایان سال نوید ثبات ارز در کشور را نیز می‌دهد.




:: موضوعات مرتبط: اقتصادي , ,
:: برچسب‌ها: قیمت های جدید دلار و سکه , دلار , قیمت های جدید دلار , نرخ ارز‌ها در مرکز مبادلات ارزی , دلار و یورو , ,
:: بازدید از این مطلب : 415
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : اسماعیل اسدی خواه
ت : دو شنبه 2 بهمن 1391
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی